zrytość jest zryta i jest zrytością, bo zryty żywot jest rzeczywistością

Obecny czas: 07 Wrz 2010 04:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Filmy
PostWysłany: 08 Mar 2010 11:50 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 01 Mar 2010 15:41
Miejscowość: Przeworsk\Żurawiczki
Chcial bym aby w tym temacie , forumowicze pisali o swoich filmowych 'zdobyczach' , czyli jakiś bardzo cieakwy film który was jakoś zaintrygowal, zaciekawil, pobudzil do zycia, zmienil wasz punkt patrzenia na swiat.

Ja więc zaczne żeby przelamać lody :D

Dla mnie takim filmem jest film Skazaniec (tak go mialem na laptopie). Mówi o facecie który broni rodzine i zabija zlodzieja. Trafia do poszczególnych stopni więzień etc. film ogólnie bardzo ciekawy z wielkim przeslaniem ciekawą fabulą i ciąglą akcją. Polecam

Drugim filmem jest

Najgośniejszy Film Polski - Przystanek Woodstock

Tu się chyba nie musze rozpisywać o czym jest. Mówi o tym jak naprawdze jest na naszym polskim Woodstock i jaki jest cel tego , można również psluchać dobrej muzyki w klimatach Przystanku

Temat postu: Re: Filmy
PostWysłany: 10 Maj 2010 21:08 

Dołączenie: 16 Cze 2009 08:46
Chciała bym polecić film pod tytułem: "Wyspa tajemnic". Dostałam go od znajomych i długo odkładałam jego obejrzenie z powodu głównego aktora, za którym nawiasem mówiąc nie przepadam - chodzi o Leonardo DiCaprio.
Akcja filmu rozgrywa się na pięknej wyspie gdzie znajduje się szpital dla obłąkanych przestępców. Będzie tam prowadzone śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia jednej z pacjentek. Kobieta zniknęła z pokoju, który był zamknięty, a w oknach były kraty. Pozostała po niej tylko zaszyfrowana wiadomość. Sprawa jest prowadzona przez federalnych szeryfów Tedda (Leonardo DiCaprio) i Chucka (Mark Ruffalo). Tymczasem nad wyspę nadciąga huragan i łączność z resztą świata zostaje zerwana.
Gorąco polecam ponieważ zakończenie jest zaskakujące ;)

PostWysłany: 19 Maj 2010 18:58 
Awatar użytkownika

Romper Stromper

Film o neonazistach czyli skin'ach i młodej ładnej dziewczynie. Skiny prowadzą wojne z azjatami i muszą uciekać przed 'złotą falą'. Ogólnie są sceny dramatyczne, drastyczne, godne pochwały, godne splunięcia na monitor. Ale film trzyma w napięciu.

Catch Me If You Can

Bardzo dobry film o młodym złodzieju który zaczął od drobnej sumy, kończył na .. no wielu zerach;]
Również ciekawy.

Clockwork Orange

Ostatnio poluje na to dzieło. Film jest ponoć naprawde zadziwiająco dobry. Opowiada o czymś jak skinach w przyszłości. Źle brzmi, ale jest ponoć ciekawy.

PostWysłany: 09 Cze 2010 14:34 
Awatar użytkownika

Otóz
Co do Clockwork zdobyłłem Dzieło. Jest zachwycające ale dziwnie się Kończy

Jedxmy dalej film pt:
Hooligan's
Film opowiada o ekipie GSE czyli fanach West Ham United którzy, no właśnie, którzy robią jazde na cały Londyn. jeżeli ktos był w londynie może poznac w filmie wiele miejsc gdyż akcjatoczy się w wilu słynnych miejscach jak np. dzielnica Bank czy stadion jakoś tam :mrgreen:

Temat postu: Anvil
PostWysłany: 24 Sie 2010 13:54 

Dołączenie: 19 Sie 2010 12:54
"Anvil! The Story of Anvil"

Aż wstyd się przyznać, że "Kowadło" poznałem dzięki temu filmowi. Myślę, że szkoda robić spoiler, tylko bardzo polecę film (dokument kręcony chyba handycamem, ale nie zdjęcia są najważniejsze) wszystkim słuchaczom muzyki gitarowej, tak naprawdę wygląda droga zespołu rockowego w świecie show businessu.

Film bez rozlewu krwi, mało przekleństw myślę, że 12+ ;)

PostWysłany: 25 Sie 2010 07:52 
Awatar użytkownika

Pan gul4shprzypomniał mi i tym temacie za co bardzo dziekuje.^^

Co do filmów. Kolejnym z moich rąk jest film : Fight Club.
Nie chodzi mi o same sceny. Bo ogólnie opiera się na tym co pszółki robią najlepiej, <bzzzz> i mordobiciu.
Chodzi raczej o samą 'psychodelikę' filmu. O to że w pewnych chwilach widz nie wie dlaczego tak sie dzieje.. wg co się dzieje

Film raczej +16, ale kto by na to patrzył :mrgreen:

PostWysłany: 25 Sie 2010 16:52 

gracoch1 napisał(a):
Pan gul4shprzypomniał mi i tym temacie za co bardzo dziekuje.^^

Proszę bardzo ;)

FC to ten nieszczęsny (z tytułu) podziemny krąg?

Z psychodelii, starszy już film, ale ciągle "świeży" - 12 małp

PostWysłany: 29 Sie 2010 00:18 
Awatar użytkownika

Tak:D FC to Podziemny Krąg.
Kto tłumaczy te tytuły?

Hmm. Nie oglądałem, ale zoabczę

PostWysłany: 04 Wrz 2010 16:39 

Całkiem niedawno obejrzałem FC i muszę przyznać, że film zrobiony z rozmachem. Zarówno dla osób, które lubią sobie w wolnym czasie zrobić odpoczynek dla mózgu, jak i tych którzy lubią sobie głębsze przesłania z filmu wyciągnąć. Przynajmniej tak uważam ;)

Przy okazji genialna kreacja Nortona. Meat Loaf co prawda nie śpiewał, ale... W filmie niezbyt dużą rolę miał też Jared Leto (ten blondynek), a wspominam o nim, bo przypomniał mi jeden z moich ulubionych filmów - Requiem for a Dream.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość